ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 986 / 987 / 988 >

Controleurs Randstadrail krijgen wapenstok

zondag 10 september 2006

Een deel van de controleurs die op de sneltrams van Randstadrail komen te werken, wordt uitgerust met wapenstok en handboeien. Dat meldde politie Haaglanden in haar korpskrant. Het is nog niet duidelijk om hoeveel bijzondere opsporingsambtenaren (BOA's) het gaat.

De politie en het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM hebben dat onlangs afgesproken, nadat minister Piet Hein Donner (Justitie) toestemming had gegeven voor de 'bewapening' van de BOA's. HTM exploiteert Randstadrail, dat waarschijnlijk vanaf komend najaar gaat rijden tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam.

Veiligheid
De HTM-BOA's krijgen de stok en boeien om het gevoel van veiligheid onder personeel en reizigers te vergroten. De openbaarvervoerbedrijven van Amsterdam en Rotterdam werken al langer met deze uitrusting. Mogelijk zet HTM in de toekomst de bewapende beveiligers ook op reguliere tramlijnen in, zei een woordvoerder zondag.

Ook in navolging van Amsterdam en Rotterdam werkt de gemeente Den Haag aan een plan om de conducteur terug te brengen op de tram.

Waarschijnlijk komt niet op elke tram een conducteur, want dat is te duur, maar op bepaalde lijnen en tijden. Burgemeester Deetman schrijft aan de gemeenteraad dat het 29 miljoen euro per jaar extra zou kosten om alle trams weer van een conducteur te voorzien.

HTM besteedt in 2006 6 miljoen euro aan veiligheid, aangevuld met 10 miljoen euro aan subsidie van stadsgewest Haaglanden, waar de gemeente Den Haag deel van uitmaakt. De inzet van personeel op Randstadrail kost de komende jaren nog eens 3 miljoen euro.

Geen wapenstokken voor HTM

De controleurs van het Haagse vervoersbedrijf HTM krijgen géén wapenstokken in hun uitrusting. Dat zegt HTM maandag voor Radio West.

Verschillende media hebben eerder het nieuws gebracht, dat een deel van de controleurs op de Randstadrail wapenstokken zou krijgen. Dit is onjuiste berichtgeveing. De HTM heeft wel toestemming om wapenstokken en handboeien te gebruiken, maar doet dit niet.

In totaal zullen drie speciale teams alleen handboeien bij zich dragen . Deze teams worden ingezet als een situatie in tram of bus uit de hand dreigt te lopen

Aanvullend bericht RTV-West van maandag 11 september 2006


Bericht geplaatst op zondag 10 september 2006
Letterlijk bericht Nu.nl van zondag 10 september
Meer nieuwsberichten over |
RandstadRail | Aanhoudingen en controles

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |