ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 989 / 990 / 991 >

Ontruimingsoefening trams op halte Willem Dreeslaan

dinsdag 12 september 2006

Omwonenden en voorbijgangers keken dinsdagavond vreemd op toen er een vanuit Den Haag een RandstadRail-voertuig vol met passagiers stopte bij de halte Willem Dreeslaan. Nee, de dienstregeling is niet stiekum toch al opgestart. Het betrof een testrit annex calamiteitenproef.

In het voertuig zaten tientallen passagiers, waarvan een aantal visueel of lichamelijk gehandicapt. De tram naderde de halte met een flinke snelheid en maakte een soort noodstop.

De halte is nog niet helemaal af: tussen het voertuig en de perrons zit nog een ruimte van circa 35 centimeter, de liften werken nog niet en op de trappen zijn nog niet alle hekschotten geplaatst. Voor de passagiers dus even oppassen om niet tussen het perron en het voertuig te vallen.

Het voertuig met de passagiers was afkomstig uit Den Haag en keerde even later weer terug.

Aanvulling Haagse Tramnieuws.org
Op dinsdagavond 12 september 2006 wordt in Zoetermeer (halte Willem Dreeslaan) een ontruimingsoefening gehouden. Vanuit remise Zichtenburg vertrekken de losse 4017 en 4005 (beiden met passagiers) in de richting van Zoetermeer. Bij Seghwaert stappen de passagiers van de 4017 over op de 4005. De 4017 rijdt vervolgens leeg door richting Oosterheem. Daarna vertrekt de 4005 richting Willem Dreeslaan.
Tijdens de rit ontdekt de bestuurder een calamiteit en informeert de passagiers via de binnenomroep dat hij zo snel mogelijk bij de halte probeert te komen en de passagiers aldaar het voertuig dienen te verlaten. Na afloop van de oefening worden de passagiers weer door beide voertuigen opgehaald en terug gebracht naar remise Zichtenburg.


Bericht geplaatst op woensdag 13 september 2006
Letterlijk bericht Oosterheem.org van dinsdag 12 september 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Persoonlijke ongevallen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |