ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 996 / 997 / 998 >

Bleizo stapje dichterbij

maandag 25 september 2006

De Oosterheemlijn zou moeten worden doorgetrokken en daar waar hij dan de A12 kruist, dient een station 'BleiZo' (Bleiswijk/Zoetermeer) te verrijzen. Hierover zijn de gemeentebesturen van Zoetermeer en Bleiswijk het eens geworden. Dat blijkt uit een notitie over het gebied dat 9 oktober in de gemeenteraad wordt besproken.

Station BleiZo zou een snelle mogelijkheid zijn voor Oosterhemers om in de trein Utrecht/Den Haag te stappen. Ook zouden de werknemers van de bedrijven die rondom het station worden gebouwd, met de trein kunnen komen in plaats van met de auto over de overvolle snelweg.

Het bureau Gerrichhauzen & Partners heeft de verschillende standpunten in kaart gebracht. De buurgemeenten zijn het nog niet eens wat er behalve 'agribusiness' nog meer bij het station zou moeten komen. Zoetermeer ziet graag woningbouw, omdat de bouwlocaties opraken. Bovendien levert het mogelijk meer treinreizigers op, wat de noodzaak van een station zou onderstrepen.
De NS eist minimaal duizend opstappers per dag op het station. Inmiddels heeft ze berekeningen van de gemeente onderschreven die aantonen dat er meer dan duizend opstappers zullen zijn.

Voordat het station er in 2010 ligt, zoals de planning nu laat zien, zullen nog veel meer neuzen dezelfde richting op moeten. Stadsgewest Haaglanden heeft al geld gereserveerd voor de plannen. Het station zou moeten worden betaald uit het Meerjareninvesteringsprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) van het rijk.


Bericht geplaatst op dinsdag 26 september 2006
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 25 september 2006
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer | Oosterheemlijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |