‘We mogen op de krakeling’

Wethouder Pieter Smit kan weer iets rustiger slapen. RandstadRail is vrijdag begonnen met testritten op de Zoetermeerse krakeling. Ruim een jaar nadat de laatste Sprinter werd uitgezwaaid rijden er eindelijk weer voertuigen op het deels nieuwe tracé. De eerste RandstadRail-chauffeur werd officieel verwelkomd door Smit en zijn Haagse collega Marnix Norder.

Reiziger voordeliger uit

Een ritje in de tram of bus wordt vanaf volgende maand met de OV-chipkaart een stuk goedkoper. Wie met de bus van Noordhove naar Rokkeveen rijdt, is bijna acht procent goedkoper uit dan nu. Ook met Randstadrail naar het centrum van Den Haag is straks voordeliger uit.

Stremming Randstadrail op 27 november

Door een stremming rijdt RandstadRail 3 en 4 op dit moment in beide richtingen een omleidingroute. RandstadRail 3 Zoetermeer Centrum- West – Den Haag Loosduinen Route RandstadRail 3 tijdelijk gesplitst in 2 delen: Van Zoetermeer Centrum West naar Centrum West (door de krakeling in beide richtingen). Van Loosduinen naar Leidschenveen. Randstadrail 4 Zoetermeer Javalaan –Verder lezen

Geldgebrek beperkt RandstadRail

De kans is groot dat de sneltrams van RandstadRail vanuit de omgeving van Den Haag voorlopig niet verder komen dan station Den Haag CS en het stadscentrum, de tramtunnel in de Grote Marktstraat. Het plan was eigenlijk dat de nieuwe sneltrams vanuit Zoetermeer rechtstreeks naar ijsbaan De Uithof en ook naar Loosduinen en Madurodam (enVerder lezen

Nachtbus N6 ook op donderdag

De HTM-nachtbus N6 tussen Den Haag en Zoetermeer, zal vanaf 17 december ook rijden in de dondernacht. De bus reed al in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Een kaartje voor de nachtbus kost vanaf 1 januari 2010 €4,20. Reguliere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de nachtbus.