PVVP-monitor 2010

De provincie heeft een monitor uitgebracht waarin wordt getoetst in hoeverre de doelstelling van het Provinciaal Verkeer en Vervoerplan zijn behaald. Deze monitor bevat veel cijfers over mobiliteit in onze regio. PVVP-monitor 2010 PDF-bestand (17,4 Mb)

Klaar voor toenemende reizigersstroom

RandstadRail rijdt nu ongeveer anderhalf jaar. En het bevalt, zo blijkt. Het aantal reizigers nam vorig jaar sterk toe. De prognoses zijn zelfs overtroffen. Kan RandstadRail al die reizigers nog aan? “ja hoor”, stellen Peter van der Tuin en Ed Kroet (verkeerskundigen bij de gemeente Zoetermeer) gerust, “RandstadRail is straks helemaal klaar voor de toenemende reizigersstroom.”

Wijzigingen busdienst Connexxion

Met ingang van de nieuwe busdienstregeling op 8 juli 2007, wijzigingen een aantal zaken voor de buslijnen van Connexxion. Lijn 177 Zoetermeer – Gouda: Vanwege langdurige werkzaamheden aan de tunnel van de Noordelijke Dwarsweg onder de snelweg A12 bij Zevenhuizen, zijn de routes van de lijnen 175, 177, 675 en 677 aangepast. Hierdoor kan lijnVerder lezen

‘Stadsbus verdwijnt’

Stadsbussen dreigen in Zoetermeer een beeld uit het verleden te worden. Vanwege de bezuinigingen op het openbaar vervoer worden volgens wethouder Hans Haring (D66, verkeer en vervoer) mogelijk vanaf 2013 alle stadsbussen geschapt.

ZoRo-busbaan in oktober 2012

De bouw van de ZoRo-busbaan kan beginnen met het toekennen van de bouwopdracht aan projectontwikkelaar Mourik. De busbaan in het laatste deel van het Randstadrail-project en moet Zoetermeer met Berkel en Rodenrijs verbinden. De grotendeels vrijliggende busbaan wordt zo’n 7 kilometer lang en komt direct naast het spoor van de HSL te liggen. De busbaanVerder lezen