Verdachte koffer bij tramhalte Voorweg

De politie heeft woensdagmiddag RandstadRailhalte Voorweg Laag in Zoetermeer enige tijd afgesloten. Op het perron was een verdachte koffer gevonden. Een team van de afdeling Wapens, Explosieven en Narcotica heeft de koffer vervolgens onderzocht. Daarin bleek alleen kleding te zitten. RandstadRail 3 en 4 liepen enige vertraging op.

DVD over Sprinter en de Stadslijn

Javaba Producties (Jan van Batenburg, geen familie) brengt de DVD ‘De Sprinter’ uit. De DVD over ‘De Sprinter’ is een beeldverhaal in 73 minuten over de totstandkoming, de aanleg en het gebruik van de NS Zoetermeer Stadslijn en de Sprinter, als snelle Openbaar Vervoer verbinding tussen Zoetermeer en Den Haag in de periode 1974-2006. DeVerder lezen

Dienstregeling RandstadRail 3 onder vuur

In de regio Haaglanden moet flink bezuinigd worden op openbaar vervoer. In het voorstel van Stadsgewest Haaglanden voor de dienstregeling 2013 ligt vooral RandstadRail 3 onder vuur. De lijn zal in de daluren tussen Den Haag CS en Zoetermeer Centrum West geknipt worden, of in halve frequentie op de Krakeling gaan rijden. Het Streekblad maakte een ritje met RandstadRail 3 om meningen te peilen.

Met het Streekblad gratis in Oldtimerbus door Zoetermeer

Zoetermeer viert deze jaargang met tal van evenementen dat het het 50 jaar geleden is dat Zoetermeer de uitdaging aanging om een groeistad te worden. Eén van de evenementen in het teken van 50 Jaar Groeistad Zoetermeer is de Oltimerdag op de Dorpsstraat op zaterdag 19 mei. Met een gratis busrit voor onze lezers in een echte klassieker, een initiatief van het Streekblad en het Haags Openbaar Vervoer Museum.

Extra openbaar vervoer voor Life I Live 29 april

Voor het nachtelijke festival Life I Live in Den Haag rijdt Randstadrail 3 elk kwartier tot 04:00 de volgende ochtend. In Den Haag vertrekken de ritten vanaf Den Haag Centraal. Er worden ter plaatse aparte kaartjes verkocht a €4,70. Tussen 20:15 en 00:15 uur stoppen de Intercity’s Utrecht – Den Haag ook in Zoetermeer.