Niet verbaasd over uitstel RandstadRail

Busmaatschappij Connexxion gaat haar dienstregeling vanaf 10 december veranderen, of RandstadRail nu is begonnen of niet. Zo rijdt bus 40 vanaf die datum niet meer tussen Leidschenveen en Zoetermeer. Reizigers kunnen -als alles goed gaat- tegen die tijd gebruikmaken van RandstadRail-halte Leidschenveen. Ook buslijn 42 (Leidschenveen – Den Haag Centraal) en stadsbus 76 naar Oosterheem verdwijnen. Lijn 50 van en naar Rijswijk-Plaspoelpolder stopt vanaf 10 december op Centrum-West en rijdt niet meer door naar Seghwaert. De veranderingen hebben alles te maken met de invoering van RandstadRail. Aanvankelijk zou een aantal busritten verdwijnen, zodra de sneltram zou gaan rijden. Een woordvoerder van Connexxion verklaart dat de busvervoerder daar niet meer op gaat wachten.

Afgelopen dinsdag 24 oktober werd namelijk bekend dat de start van de sneltram voor de tweede keer is uitgesteld. Tijdens proefritten zijn sein- en wisselstoringen opgetreden. “Daardoor hebben we niet het aantal proefritten kunnen maken dat nodig is,” zegt Henk Waling, HTM-projectdirecteur RandstadRail.

Reizigers in Zoetermeer balen, zo bleek gisteren. Verbaasd zijn ze echter niet. “Oh, dat hadden we wel verwacht,” reageerde een Zoetermeerder op het nieuws van het tweede uitstel. Alleen de Oosterheemlijn zou nog aanstaande zondag kunnen gaan rijden. Dat is minder complex wegens de hoeveelheid voertuigen: deze lijn deelt namelijk veel haltes met de Krakeling. Morgen beslist het stadsgewest of de sneltram daadwerkelijk kan starten op deze lijn. Voor de andere trajecten durven betrokkenen niet ze zeggen wanneer RandstadRail wél gaat rijden.

Reactie achterlaten