Seinstoring zorgt voor grote vertragingen

Intercity’s op de trajecten Rotterdam-Utrecht, Den Haag Centraal-Utrecht en Amersfoort-Utrecht zijn vrijdagmiddag vanaf 17:20 uur enkele uren uitgevallen door een sein- en wisselstoring bij Gouda.

Rond 18:30 uur vielen ook de seinen op Utrecht Centraal uit, waardoor het treinverkeer rond de stad volledig stil kwam te liggen. Rond acht uur kwam het treinverkeer van en naar Utrecht weer op gang. Hoewel de vertragingen geleidelijk afnamen, moesten reizigers nog wel rekening houden met flinke vertragingen.

Volgens spoorwegbeheerder ProRail was het probleem tussen Gouda en Gouda Goverwelle een klein uur later ook opgelost. Stoptreinen reden niet verder dan Gouda, maar ook daar kwam het treinverkeer weer geleidelijk op gang. Doorgaande reizigers tussen Rotterdam en Amersfoort, tussen Den Haag Centraal en Utrecht en tussen Den Haag Centraal en Amersfoort konden tijdens de storing omreizen via Schiphol.

Reactie achterlaten