RandstadRail zondag gaat rijden!

Zondag 29 oktober start RandstadRail op het traject Den Haag Monstersestraat – Zoetermeer Oosterheem (RandstadRail 4). Dit maakten het Stadsgewest Haaglanden en de stadsregio Rotterdam vandaag bekend. “Nadat wij begin deze week berichtten dat RandstadRail op de Krakeling en de Erasmuslijn komende zondag niet konden gaan rijden, is dit een opsteker voor de reiziger en alle betrokkenen bij RandstadRail”, aldus Pieter van Woensel, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden.

RandstadRail 4

RandstadRail 4 rijdt vanaf zondag met 20 voertuigen van Den Haag Monstersestraat via het Souterrain naar Den Haag Centraal. Vanaf het station gaat lijn 4 via het Beatrixkwartier, Laan van NOI en Voorburg naar Zoetermeer Oosterheem. Op RandstadRail kan de reiziger gebruik maken van sterabonnementen, strippenkaarten of een RandstadRail-zonekaart. Ook blijven de puntenkaarten van het vervangend vervoer geldig tot eind december.

Testrijden

De komende periode gaan HTM en RET verder met het proefrijden op de Erasmuslijn (Den Haag Centraal – Rotterdam Hofplein) en RandstadRail 3 (Den Haag MCH Westeinde – Zoetermeer Centrum West/Krakeling). Bij positieve testresultaten worden deze lijnen na elkaar in gebruik genomen. De komende maanden wordt tevens gewerkt aan het afbouwen van de haltes en zal de exploitatie in kwaliteit toenemen.

Vervangend vervoer

Het vervangend vervoer blijft voorlopig ongewijzigd. Reizigers kunnen dus zowel van RandstadRail 4 als van het vervangend vervoer gebruik blijven maken. De vervoerbewijzen van het vervangend vervoer (puntenkaarten) zijn geldig in RandstadRail, de vervangend vervoerbussen en de NS trein tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal. Strippenkaarten en sterabonnementen zijn ook geldig, behalve in de trein.

Informatie

De komende weken zijn promotieteams op diverse haltes aanwezig om reizigersinformatie te verschaffen en volgende week wordt er een brief gestuurd naar bewoners langs het traject met informatie over RandstadRail. De HTM Consumentenlijn (tel. 070 – 3848 666) is komend weekend bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur en komende week van 08:00 uur tot 19:00 uur.

Reactie achterlaten