Twee uur gevangen

Seinstoringen, vertragingen, ontsporingen. Het geduld van de reizigers van RandstadRail werd in de eerste week flink op de proef gesteld. Maar van alle rampspoed was die van Marcel Bekker wel de meest ergelijke. Twe uur zat hij vast. “Ik stapte iets voor zeven uur in op het station in Den Haag om naar mijn werk in Zoetermeer te gaan en pas op negen uur kwam ik aan. Twee uur hebben we vastgestaan vlakbij station Leidschenveen. De tram kon niet voor- of achteruit, niemand mocht erin of -uit.” Niet alleen Bekker was de pineut: alle RandstadRailvoertuigen stonden stil door een seinstoring. Niet dit ongemak steekt Bekker, maar het het uitblijven van informatie. “De bestuurder vertelde ons helemaal niet wat er aan de hand wa. We moesten er zelf om vragen. Sterker nog, hij had geen portofoon bij zich en kon geen contact maken met de centrale. Ik heb zelf de HTM maar gebeld. Kinderziekten, kreeg ik daar te horen. Maar geen verontschuldingen hoor.” Bekker krijgen ze voorlopig de nieuwe tram niet meer in. Ik neem maar weer bus 5, het vervangend vervoer dat gelukkig nog steeds rijdt. Kinderziektes oké, maar dit was wel erg overdreven.”

Reactie achterlaten