Haaglanden eist uitleg van RET

Het stadsgewest Haaglanden eist uitleg van de RET over hun besluit om reizigers een week lang gratis te vervoeren op RandstadRail tussen Rotterdam en Den Haag. Reden is dat de Rotterdamse vervoerder geen overleg heeft gepleegd met het stadsgewest en HTM.

“De RET rijdt deels op ons grondgebied,” aldus regiobestuurder Pieter van Woensel. “Wij gaan nog altijd over de tarieven in de Haagse regio als het gaat om openbaar vervoer. Daarnaast moeten we RandstadRail als één openbaarvervoersysteem in de markt zetten. Deze situatie moet je niet willen.”

Van Woensel doelt daarmee op de onduidelijke situatie die is ontstaan voor reizigers. Hoewel het RandstadRail op het Rotterdamse traject gratis is, moeten passagiers tussen Zoetermeer en Den Haag wél betalen. HTM heeft namelijk besloten niet mee te doen met de gratis actie. De uitleg: RandstadRail lijn 4 rijdt -op wat kleine storingen na- wel goed. “Bovendien hadden wij al langer plannen klaarliggen om reizigers tegemoet te komen, zoals het uitdelen van gratis retours ter kennismaking,” zegt Piet Jansen, directeur exploitatie van HTM. “Maar dit willen we pas doen als alle lijnen in gebruik zijn.”

De RET zegt niet anders te kunnen in verband met de storingen die sinds de start plaats vinden. “Wij vinden dat het om de klant gaat. Als je belabberde kwaliteit levert, moet je daarvoor geen geld vragen.”

Reactie achterlaten