‘Tot maandag geen RandstadRail’

Het vervoer op de RandstadRail ligt zeker tot maandag gedeeltelijk stil. Dat hebben de vervoerders RET (Rotterdam) en de HTM (Den Haag) donderdag bekendgemaakt. Beide vervoerders doen onderzoek naar de ontsporing van twee voertuigen woensdagavond.

Alleen op het Rotterdamse deel van de Erasmuslijn, tussen Nootdorp en Hofplein, rijden voertuigen.

“We hopen maandag de resultaten van de onderzoeken naar buiten te kunnen brengen”, aldus G. Kaper, directeur van de HTM. Waarschijnlijk zijn ‘defecten aan de infrastructuur’ de oorzaak van de ontsporingen, maar ook menselijk falen wordt in de onderzoeken meegenomen.

Schade

Omdat daarover nog onduidelijkheid is, kunnen de vervoersbedrijven niet ingaan op vragen over de schade. “Misschien moeten we alle wissels vervangen, maar misschien ook elektronica en rails. We kunnen dus niet zeggen of en op wie we schade kunnen verhalen.”

De Haagse wethouder Pieter van Woensel (Verkeer) zei dat door de problemen van de afgelopen periode de kosten zeker met een miljoen euro zijn opgelopen. Bovendien, zo meldde een woordvoerder van de HTM, liggen de kosten voor het vervangend vervoer op duizenden euro’s per dag. “Een compleet schadebedrag hebben we pas volgend jaar”, aldus Van Woensel.

0 antwoorden op “‘Tot maandag geen RandstadRail’”

  1. Jarno Vriend2006-12-01 om 00:00Beantwoorden

    Volgens mij is er onder grote druk van gemeenten / overheden gestart met RandstadRail, zonder het nieuwe systeem goed te testen.

Reactie achterlaten