Meldpunt klachten RandstadRail

Reizigers die klachten hebben over het vervangend RandstadRail-vervoer kunnen binnenkort bellen naar of mailen met een centraal meldpunt bij de gemeente.

De Zoetermeerse gemeenteraad heeft deze week daartoe besloten, om tegemoet te komen aan boze gedupeerde reizigers. Verkeerswethouder Pieter Smit (D66) belooft een nummer en een mailadres in het leven te roepen.

Smit ziet enige verbetering in het vervangend vervoer. Zo zet de NS twee extra intercity’s in tijdens de spits en vertrekken vervangende bussen niet langer meer te vroeg. Maar verdere verbetering is nodig, stelt Smit. Zo rijden er nog steeds te weinig bussen op de lijnen 3 en 4, gaat het verkooppunt op Centrum West te laat open en rijdt buslijn 70 niet door naar de Mandelabrug. Met Connexxion wordt overlegd om een tweede lijn 70 te laten rijden die wel naar de Mandelabrug gaat. Voor de Zoetermeerse gemeenteraad is er geen enkele reden om akkoord te gaan met betaald vervangend vervoer. De busdiensten zijn nog verder onder de maat, vinden de politici, van wie velen zelf gedupeerd zijn door RandstadRail. De gemeenteraad nam deze week een motie van treurnis aan, waarin het beleid van het stadsgewest Haaglanden wordt gehekeld. GroenLinks-raadslid Sjef van Put ging een stap verder. Hij had liever een motie van wantrouwen gezien. Wat hem betreft mag Haaglanden-bestuurder Pieter van Woensel aftreden. Van Put zinspeelde op burgerlijke ongehoorzaamheid. “De Zoetermeerder rekent op zijn gemeenteraad en die raad vindt dat het vervoer gratis moet blijven. Wat zou er gebeuren als de Zoetermeerders niet betalen?” Wethouder Smit waarschuwde voor zo’n actie. “Dan komt het probleem bij de chauffeurs te liggen.”

Reactie achterlaten