BTR mag voorlopig doorgaan als Regiotaxi

Hoewel het bedrijf nog onder de maat presteert, mag BTR Vervoerscombinatie voorlopig als Regiotaxi in Zoetermeer en omliggende gemeenten ritten blijven uitvoeren. Dat heeft het Stadsgewest Haaglanden woensdag besloten.

Volgens het Stadsgewest, dat toeziet op de kwaliteit van de regiotaxi, levert BTR ‘nog niet structureel het gewenste en overeengekomen niveau van stiptheid’, maar ‘boekt het bedrijf wel duidelijk vooruitgang’. Er zou sprake zijn van ‘vervoer op een relatief betrouwbaar niveau’.

BTR, dat sinds 1 september vorig jaar het vervoer regelt van vooral ouderen en verstandelijk gehandicapten in de regio Haaglanden, maakte een valse start. Er werd nauwelijks op tijd gereden. Het Stadsgewest dreigde het contract te ontbinden. Uiteindelijk kreegt BTR van het Stadsgewest enkele maanden de tijd om orde op zaken te stellen. BTR moest onder meer veel stipter gaan rijden.

Het Stadsgewest vindt het nu nog niet wenselijk het contract te ontbinden, omdat het ‘riskant zou zijn voor de continu├»teit, kwaliteit en prijs van het vervoer, waarvan kwetsbare doelgroepen afhankelijk zijn’. Bovendien zou het de ’toenemende betrouwbaarheid van de uitvoering’ in gevaar brengen. Het Stadsgewest wijst ook op de mogelijkheid boetes te kunnen opleggen. Dat is voldoende om de vervoerder te stimuleren de kwaliteit in de uitvoering te blijven verbeteren, aldus het Stadsgewest. Er is BTR dan ook geen nieuw ultimatum gesteld.

Wanneer de prestaties van het taxibedrijf niet verder verbeteren of als die verslechteren, wordt een ontbinding van het contract opnieuw overwogen.Elke twee weken zal de stiptheid worden nagegaan, totdat BTR 95 procent van de ritten op tijd uitvoert.

Reactie achterlaten