‘Regiotaxi nog verre van ideaal’

Er gaat nog steeds te veel fout bij de Regiotaxi. Vervoersbedrijf BTR voert een op de tien taxiritten niet goed uit en dat is minder dan was afgesproken. Stadsgewest Haaglanden zou zich actiever moeten opstellen om aan deze onwenselijke situatie een eind te maken.

Dat stelt de PvdA in Zoetermeer. Het zit de sociaal-democraten z├│ hoog dat ze de kwestie maandagavond in de gemeenteraad ter sprake willen brengen. Volgens de PvdA-raadsleden Mirjam van Bijnen en Rob Janssen komen er bij de partij nog veel klachten van Zoetermeerse klanten van de Regiotaxi binnen. Zo zouden wachttijden van langer dan drie uur nog steeds voorkomen. Volgens de twee zijn vooral ouderen en gehandicapten de dupe.

De Regiotaxi valt onder verantwoordelijkheid van het stadsgewest Haaglanden. BTR voert sinds 1 september de ritten uit. Het bedrijf heeft tot medio december de tijd gekregen orde op zaken te stellen.

In vragen aan Burgemeester en Wethouders verwijten de PvdA’ers Haaglanden de verantwoordelijkheid volledig bij BTR te leggen. In de visie van de PvdA kan Haaglanden ook zelf maatregelen treffen om het ongemak van vooral ouderen en gehandicapten te verminderen. Zo zou naar het oordeel van de PvdA, onder regie van Haaglanden een meldkamer op te richten, waar alle klachten centraal binnenkomen en waarvandaan -op kosten van BTR- noodsituaties direct kunnen worden opgelost.

Een woordvoerster van Haaglanden zegt, dat het stadsgewest ‘binnen de juridische kaders’ alles doet om de vervoerder tot verbetering te nopen. “Er is wekelijks contact met BTR en de situatie verbetert zich. Maar ’t is echt aan de vervoerder voor die verbetering te zorgen.” Dinsdagavond vergadert de Haaglandse commissie ‘verkeer en vervoer’ over de Regiotaxi.

Reactie achterlaten