Steen door ruit bus lijn 70

Onbekenden gooiden vrijdagavond om 21.50 uur aan de Lijnbaan, ter hoogte van de Rogerslijn, een baksteen door de ruit van buslijn 70.

De steen raakte een 19-jarige vrouwelijke passagier uit Zoetermeer. Zij stapt bij de halte Kahnllijn uit met pijn aan haar achterhoofd en nek. De politie komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via het nummer 0800-7000.

Aanvulling AD 21 februari 2007

Steen door busruit was voor mij

Sophie is inmiddels bekomen van de schrik en de pijn in haar nek is verdwenen. Maar de laffe en gevaarlijke daad waarvan de 19-jarige Zoetermeerse vrijdagavond het slachtoffer was, zal haar wel altijd bijblijven.

Het was donker toen Sophie, na de koopavond in het Stadshart waar ze als verkoopster werkt, met de bus naar haar ouderlijke woning in Noordhove reed. Ze was de enige passagier en ze luisterde via haar oortelefoontje naar muziek uit haar I-Pod.

Op de Lijnbaan, ongeveer ter hoogte van de Rogerslijn, zo’n dertig meter voor de halte waar ze eruit moest, gooide iemand een baksteen door een van de ruiten. Sophie, die links in de bus zat, hoorde de klap en voelde meteen erna iets zwaars van rechts tegen haar nek komen.

Of het de steen was of een hoeveelheid glaskorrels van de verbrijzelde ruit, durft ze niet met zekerheid te zeggen. “De bus stopte direct. Ik zat onder het glas: in mijn haar, kleding en tas. In het middenpad van de bus lag een flinke baksteen. De chauffeur vroeg hoe ’t met me ging en of ik iets had gezien. Ik was zo verward, dat ik niet veel kon zeggen. Buiten was het stikkedonker en in de bus brandde licht, dus je kon niet zien wie het had gedaan. Wat verderop, bij de halte, ben ik uitgestapt. Ik voelde me best bedreigd, want die steen was wel op de enige passagier gericht.”

Even later zat Sophie bij haar moeder in de auto, op weg naar het politiebureau om aangifte te doen. Bij het passeren van de plek des onheils zagen ze een groep jongens staan. Met haar mobieltje belde Sophie alvast de politie om dat te melden. De politie bleek inmiddels ook door de buschauffeur te zijn ingelicht. “Ze zijn er onmiddellijk heengereden.” Volgens Sophie heeft de politie een aantal namen van de jongens genoteerd. “Ik heb begrepen dat ze niemand konden aanhouden. Geen van die jongens zegt natuurlijk wie het heeft gedaan.”

Sophie was de volgende dag nog aardig van de kaart en ze had nog last van haar nek. Zondag ging het wel weer.

De politie bevestigt dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Een woordvoerder: “We hopen ├ęcht dat het bij een eenmalig incident blijft.”

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Zoetermeer (0900-8844) of met Meld Misdaad Anoniem te bellen (0800-7000).

Reactie achterlaten