Vervangend vervoer verbeterd

Het vervangend vervoer in Zoetermeer is verbeterd. Dit blijkt uit monitoring die afgelopen dinsdag plaats vond. In vergelijking met eerdere monitoringsmomenten rijden de bussen stukken beter op tijd. Sinds afgelopen maandag rijdt lijn 12 van Noordhove via Centrum West naar Driemanspolder. Daarnaast rijdt lijn 5s, de sneldienst naar Den Haag, volgens een vaste dienstregeling. Lijn 2 en 3 sluiten in de avonduren en in het weekend beter aan op de trein. Het structureel te vroeg vertrekken van bussen op Driemanspolder doet zich niet meer voor.

Een deel van de regio heeft nu schoolvakantie, in Zoetermeer zelf is de vakantie de komende week. Dit kan de monitoring beïnvloeden. In week tien zal nogmaals gemonitoord worden om te kijken of het vervangend vervoer dan nog steeds op peil is.

Voor de monitoring hebben medewerkers dinsdag 20 februari bijgehouden op welke tijden de verschillende bussen bij de haltes aankomen en weer vertrekken. Dit is gebeurd op Palenstein, Driemanspolder, Voorweg en Centrum West. Hieruit bleek dat er geen reizigers zijn achtergebleven op haltes. Het overgrote deel van de bussen op Driemanspolder en Centrum West vertrekt op tijd. Op halte Palenstein blijkt dat de bussen in het verkeer soms toch nog vertraging oplopen en hierdoor te laat komen. Bij Voorweg komen de bussen tussen de drie minuten te vroeg en drie minuten te laat. Door de hoge frequentie van lijn 5 levert dit geen problemen voor de reizigers op.

Wethouder Pieter Smit is gelukkig met de verbetering van het vervangend vervoer: “De gemeenteraad heeft aangedrongen om het vervangend vervoer te verbeteren. Het Stadsgewest Haaglanden heeft de klachten vanuit Zoetermeer serieus genomen en deze lijken nu effect te hebben. Ik ben daar blij mee, omdat het de overlast voor de Zoetermeerders vermindert.”

Reactie achterlaten