Informatieavond RandstadRail

De gemeente Zoetermeer organiseert woensdagavond een speciale informatiebijeenkomst over RandstadRail. Inwoners van de stad kunnen die avond vragen stellen over het project.

Aanwezig zijn onder andere vertegenwoordigers van de HTM en het Stadsgewest Haaglanden. Veel reizigers in Zoetermeer zijn boos omdat ze sinds maandag weer moeten betalen voor het
vervangend busvervoer. Ze vinden de kwaliteit daarvan onvoldoende.

Sinds 29 november rijden er geen voertuigen van RandstadRail door twee ontsporingen. Daarbij vielen zeventien gewonden. De bijeenkomst vindt woensdagavond plaats op het Zoetermeerse stadhuis en begint om 19:00 uur.

Informatieavond RandstadRail drukbezochtAanvulling RTV-West van 1 februari 2007

Bijna tweehonderd Zoetermeerders hebben woensdagavond de informatiebijeenkomst over RandstadRail bijge-woond. Vertegenwoordigers van de HTM, het Stadsgewest Haaglanden en de gemeente Zoetermeer kwamen uitleg geven over de problemen van het project.

Aan de orde kwamen de ontsporingen en de kwaliteit van het vervangend busvervoer. Over dat laatste onderwerp ontstond discus-sie, omdat veel mensen vonden dat het Stadsgewest Haaglanden en wethouder Pieter Smit van Zoetermeer een tegenstrijdig ver-haal hielden. Hoofd openbaar vervoer Ton
Hilhorst van het Stadsgewest zei dat de kwaliteit in orde is. Smit vond dat dat nog niet geval is. Veel Zoetermeerders in de zaal klaagden dat de vervangende bussen nog niet volgens schema rijden, overvol zijn en dat nog steeds tussen Zoetermeer en Den Haag touringcars rijden. Die zijn slecht
toegankelijk voor mindervaliden en mensen met buggy’s.

Sinds maandag moeten reizigers weer betalen voor het vervangend busvervoer. Ook als de klachten aanhouden zal het vervangend vervoer niet gratis worden, zei Hilhorst woensdagavond tegen de zaal.

Reactie achterlaten