BleiZo nog niet in zicht

De reiziger in Oosterheem wordt behoorlijk op de proef gesteld. Niet alleen RandstadRail zorgt voor de nodige problemen, ook de komst van station BleiZo is nog lang niet zeker. Het beloofde nieuwe station BleiZo, op de grens van Zoetermeer en Lansingerland, laat nog even op zich wachten.
Hoewel bestuurders in Zoetermeer en Lansingerland ervan uitgaan dat het station al in 2010 de deuren opent, reageert een NS-woordvoerder een stuk sceptischer. “Dat lijkt ons wel erg ambitieus. Er zijn nog genoeg hobbels te nemen.”

Station BleiZo is gepland op de plaats waar de toekomstige Oosterheemlijn de spoorlijn Zoetermeer- Gouda kruist.

Reizigers uit Oosterheem zouden dan sneller Gouda en Den Haag kunnen bereiken. De komst van de nieuwe halte was volgens de gemeente Zoetermeer door de NS toegezegd ter compensatie van
het verlies van de intercitystatus van Zoetermeer.

Volgens de NS is het echter nog geen gelopen koers. “Er moet eerst meer helderheid komen over de bouwplannen rond locatie BleiZo. Pas dan is duidelijk of een nieuw station levensvatbaar is,” aldus de woordvoerder. De NS is tevens bang voor een langere reistijd voor reizigers tussen Gouda en Den
Haag.

In eerdere plannen de gemeente Zoetermeer was nog sprake van de aanleg op de kruising met de HSL-lijn. De gemeente ging er vanuit dat de nieuwe Hogesnelheidslijn een stop zou maken op kruispunt BleiZo. De NS-woordvoerder verwijst dit plan naar het rijk der fabelen. “Er is geen sprake van dat de HSL een extra stop gaat maken op BleiZo.”

Reactie achterlaten