‘Uitstel werkzaamheden RandstadRail onacceptabel’

Wethouder Pieter Smit van Zoetermeer vindt uitstel van de herstelwerkzaamheden aan RandstadRail bij het Haagse station Ternoot onacceptabel, als zou blijken dat dit puur is om de overlast voor Haagse reizigers te beperken.

Dat zegt Smit in een e-mail die hij maandag naar Stadsgewestbestuurder Pieter van Woensel heeft gestuurd. De HTM besloot de werkzaamheden bij Ternoot uit te stellen, omdat RandstadRail lijn 3 tussen Den Haag Centraal Station en Loosduinen vanwege ontsporingen vorige week niet kon rijden.

Daardoor moeten de tramlijnen 2 en 6 via Ternoot blijven rijden. Zoetermeerders reizen inmiddels al acht maanden met de bus, zo stelt Smit in zijn mail. Hij adviseert het Stadsgewest Haaglanden om per omgaande met de werkzaamheden bij Ternoot te starten. Het Stadsgewest zegt dat het onmogelijk is om de trams te laten keren bij het Centraal Station. Ook was het nog te laat om alternatieve busroutes te communiceren. De werkzaamheden zullen volgens Haaglanden niet eerder starten.

Reactie achterlaten