“RandstadRail wordt fantastisch”

“RandstadRail wordt fantastisch openbaar vervoer.” Met deze allerlaatste woorden nam oud-wethouder Pieter van Woensel (VVD) gisteravond afscheid van de Haagse gemeenteraad. De liberaal besloot ruim een maand geleden op te stappen omdat de aanleg van RandstadRail veel meer geld kost dan hij aanvankelijk had voorspeld.

Van Woensel kwam in mei 2002 in de Haagse gemeenteraad, een jaar later werd hij fractievoorzitter van de VVD en in september 2004 werd hij wethouder van onder meer economische zaken en binnenstad.

Na de verkiezingen van vorig jaar kreeg hij het zware pakket verkeer (RandstadRail, Verkeerscirculatieplan, betaald parkeren) en milieu. Volgens hemzelf belandde hij daarmee in een ‘rollercoaster’.

Toch noemde Van Woensel het wethouderschap in een van de vier grote steden ‘de mooiste baan die je kunt hebben’. “Afgezien van het burgemeesterschap van Groningen.”

Burgemeester Wim Deetman prees Van Woensel omdat hij zijn ‘verantwoordelijkheid nam’. “Dat is in een rechtstaat essentieel.” Daarnaast noemde Deetman Van Woensel ‘aimabel en zeer plezierig om mee
samen te werken’.

Pieter van Woensel wordt opgevolgd door partijgenoot Peter Smit, die gisteren de unanieme steun kreeg van de Haagse gemeenteraad.

Reactie achterlaten