NS-abonnement blijft geldig tot RandstadRail echt rijdt

Het overgangsabonnement van de NS blijft geldig tot RandstadRail echt gaat rijden. De abonnementen waren in principe drie maanden geldig en zouden op drie september aflopen, de dag dat RandstadRail zou gaan rijden.

Nu dit niet haalbaar bleek, ontstond er onder de reizigers nogal wat onduidelijkheid over de periode tussen 3 september en de dag da de sneltram daadwerkelijk gaat rijden. Een puntenkaart zou wel erg duur zijn. “Daarom laten wij het NS-abonnement kosteloos doorlopen,” zegt een woordvoerdster van stadsgewest Haaglanden.

Voor de forenzen is geen probleem, zij kunnen straks weer een abonnement nemen. De groep reizigers die slechts sporadisch naar Den Haag reist, kan geen gebruik meer maken van de NS-kortingskaart. “Ja, dat heb je nu eenmaal met nieuwe dingen, dat zijn er altijd wel gedupeerden. Maar ik hoef dan in Den Haag niet meer te stempelen, dat scheelt ook weer,” aldus reiziger Maurits Knuppel.

Reactie achterlaten