Tijdelijk Duitse chauffeurs in Haaglanden

Connexxion-chauffeurs in Den Haag en Zoetermeer krijgen tijdelijk ondersteuning van collega’s uit Düsseldorf. Met de inzet van twaalf Duitse chauffeurs kan Connexxion het vervangend vervoer op de lijnen 1, 2, 3, 4, 12 en 42 blijven verzorgen. Dit is nodig vanwege de werkzaamheden aan Randstadrail.

Connexxion is blij met de hulp van onze oosterburen. Concessiedirecteur Kees van Oijen: “Voor het vervangend vervoer maakten wij tot nu toe onder meer gebruik van touringcarchauffeurs. Maar nu het zomerseizoen aanbreekt, gaan zij weer aan het werk op de touringcarritten. Wij hebben inmiddels chauffeurs uit andere delen van het land ingezet, maar komen toch nog een paar mensen tekort. De arbeidsmarkt is op dit moment erg krap, en nieuwe chauffeurs moeten bovendien een opleiding van tenminste twee maanden volgen. Daarom zijn wij met uitzendbureau Consolid buiten de landsgrenzen gaan zoeken naar ervaren chauffeurs”.

Connexxion ‘leent’ de Duitse chauffeurs tenminste twee maanden van de stadsvervoersdienst in Düsseldorf, die qua bemensing tijdelijk ruim in zijn jasje zit. Het zijn allen chauffeurs met jarenlange ervaring in het stadsvervoer. Van Oijen: “Het vervoer van onze reizigers is bij hen in goede handen. Uiteraard krijgen ze van ons een opleiding voor wat betreft de routekennis en het tarievensysteem, maar gastheerschap en het vervoeren van reizigers hebben ze al ruimschoots onder de knie. Onze reizigers krijgen de service die zij gewend zijn”.

Reactie achterlaten