Heftige emoties door ZoRo-bus

Voor Zoetermeerders is de snelle busverbinding richting Rotterdam (ZoRo-bus) een uitkomst. De route die de bus vanaf eind 2008 gaat rijden, stuit bij een groep inwoners van Lansingerland op grote bezwaren.

De ZoRo komt volgens de bewoners van de nieuwbouwwijk Rodenrijse Zoom en Het Lint als het ware in hun ‘voortuin’ te liggen. Massaal kwamen ze deze week naar de vergadering van de gemeenteraad van Lansingerland. In woord en gebaar maakten ze hun misnoegen kenbaar. Het kwam ze op een reprimande van burgemeester Bas Eenhoorn te staan. Het emotionele protest mocht niet baten. De raad ging uiteindelijk toch akkoord met de route van de ZoRo-bus vanwege het belang van het doorgaan van die verbinding. Alleen Leefbaar 3B en ‘Huis de Haas’ stemden tegen. De bus gaat rijden van Zoetermeer Centrum-West naar Berkel waar reizigers kunnen overstappen op RandstadRail naar Rotterdam.

Reactie achterlaten