Liften Mandelabrug nog erg gevoelig voor storingen

Het blijft tobben met de vijf liften van de Nelson Mandelabrug over de A12 en de sporen van RandstadRail en NS. Ze zijn storinggevoelig en vermoedelijk niet echt ‘hufterproef’.

Zaterdagmiddag was het weer raak. Twee jonge zusjes kwamen met hun fiets vast te zitten in de lift die het dichtst bij de Rokkeveense uitgang van de Mandelabrug is gesitueerd. Volgens de woordvoering van de gemeente stond de lift op de goede etage, maar weigerden de deuren open te gaan.

Doordat de meisjes niet op de noodknop in de lift drukten, kon de gemeente niet in actie komen. De moeder van de meisjes stond buiten de lift en waarschuwde de brandweer, die de kinderen bevrijdde.

De defecte lift is van de gemeente, de andere liften zijn van de NS en de HTM (als vervoerder op RandstadRail). Een zegsman van de gemeente wijst erop dat de deuren van de lift wel eens ‘haperen’. “Dat gebeurt twee ├á drie keer per jaar. De deuren gaan meestal weer open als je er een beetje aan rammelt. Ze klemmen wel eens doordat er met brommers en fietsen tegenaan wordt gereden. Een monteur zal de deuren opnieuw afstellen.”

Ook de andere liften vallen wel eens uit door storingen. Wethouder Pieter Smit (D66, verkeer) meldde tijdens een vergadering van de gemeenteraad in maart nog opgelucht dat de defecte liften van de HTM, aan de kant van Driemanspolder, waren gerepareerd. De oorzaak van het defect schreef hij toe aan vandalisme. Ook bij de HTM zelf wordt gedacht aan vandalisme als boosdoener.

Reactie achterlaten