Testritten afgerond op Erasmuslijn

Vandaag is op de Erasmuslijn van RandstadRail begonnen met het proefbedrijf. Deze beslissing heeft Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden, genomen na een positief advies van de onafhankelijk veiligheidsdeskundige (ISA) en de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW). De veiligheid op dit traject is tijdens het testbedrijf voldoende aangetoond.

Proefbedrijf

Het proefbedrijf houdt in dat met lege voertuigen de dienstregeling wordt getest. Als het proefbedrijf naar tevredenheid verloopt, kan gestart worden met de exploitatie op deze lijn. Dat is al het geval op het deeltraject Rotterdam Hofplein – Nootdorp.

Het proefbedrijf op de Erasmuslijn is vrijdag van start gegaan op het traject Nootdorp – Den Haag Centraal. Opschaling naar het proefbedrijf is de laatste stap naar vervoer met reizigers.

Reactie achterlaten