Peter Smit benoemd tot lid dagelijks bestuur Stadsgewest Haaglanden

Drs. P.W.M. Smit, wethouder Verkeer van de gemeente Den Haag, is op 27 juni geïnstalleerd als lid van het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden.

Peter Smit over de bereikbaarheid van de regio Haaglanden: “Het is een geweldige opgave om de regio Haaglanden bereikbaar te houden. Ik wil hierbij sterk benadrukken dat dit niet alleen een taak is voor de overheid. Gemeenten, rijksoverheid en het bedrijfsleven moeten de handen ineenslaan om deze opgave te laten slagen. Als regiobestuurder ga ik me inzetten om deze samenwerking verder te stimuleren”.

Peter Smit wordt als regiobestuurder naar verwachting verantwoordelijk voor de portefeuille Verkeer en Vervoer. Het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden zal dit in zijn vergadering van 11 juli a.s. vaststellen. Door het vertrek van Pieter van Woensel uit het dagelijks bestuur van het Stadsgewest Haaglanden ontstond een vacature in de Haagse afvaardiging. Deze vacature werd tijdelijk vervuld door de Haagse wethouder Bouwen en Wonen, Marnix Norder.

De regio Haaglanden is bekend terrein voor Peter Smit. Vanaf 2004 tot april 2006 was hij wethouder Financiën en Kernenbeleid in de gemeente Westland. In deze periode was hij ook lid van het algemeen bestuur van het Stadsgewest Haaglanden. Vanaf 1998 tot 2003 was hij lid van de Haagse gemeenteraad en trad hij namens de VVD op als woordvoerder Verkeer.

Reactie achterlaten