‘Behoud snelle bus voor Noordhove’

De bewoners van noordelijk Zoetermeer-de wijk Noordhove en delen van De Leyens en Seghwaert-moeten ook na ingebruikname van RandstadRail een directe busverbinding met de Mandelabrug behouden. Dit bepleit reizigersorganisatie Rover.

Op dit moment worden Noordhove en De Leyens bediend door de buslijnen 70 en 12. Lijn 70 is de bestaande busdienst van Connexxion tussen Noordhove/De Leyens en Centrum-West. Lijn 12 rijdt over dezelfde route en gaat na Centrum-West verder naar station Zoetermeer (Mandelabrug). Daar kunnen reizigers dan overstappen op de trein richting Den Haag.

Als RandstadRail weer gaat rijden, zou lijn 12 eruit gaan. Rover breekt een lans om deze vervangende buslijn te behouden. “De mensen hebben de Mandelabrug ontdekt,” zegt woordvoerder Maarten Batenbrug. “Ze dachten dat de brug aan de rand van de stad lag. Maar deze blijkt redelijk centraal te liggen; er stoppen allerlei bussen en treinen, zowel richting Den Haag als Utrecht. Lijn 12 voorziet duidelijk in een behoefte.”

Een goede busverbinding is van belang voor Noordhove en het noordelijk deel van De Leyens die vrij ver van de RandstadRail-stations afliggen. Rover zal het behoud van een rechtstreekse busverbinding tussen Noordhove/De Leyens en de Mandelabrug bepleiten bij het stadsgewest Haaglanden.

Reactie achterlaten