RandstadRail verhelpt in elk geval één euvel

Eén probleem heeft RandstadRail binnenkort in elk geval opgelost. Als alles goed is, zullen omwonenden zich niet meer hoeven te storen aan harde fluittonen rond het traject in de wijk Oosterheem. Buurtbewoners klaagden dat, bij bepaalde windsnelheden, langs het hele viaduct in de wijk een doordringende fluittoon was te horen. Niet alleen rond het spoor, maar zelfs tot verder in de wijk.

RandstadRail heeft laboratoriumonderzoek laten verrichten en daaruit bleek dat het probleem kan worden verholpen door gaas aan te brengen op de roosters. Deze week is begonnen met het plaatsen van gaas. RandstadRail gaat ervan uit dat het euvel daarmee is verholpen.

Op dit moment rijden er voertuigen over de Oosterheemlijn, weliswaar zonder passagiers. Het testen van de voertuigen gaat voorlopig door. Wanneer RandstadRail weer gaat rijden, is nog volstrekt onduidelijk.

Reactie achterlaten