Randstadrail 3 tot Seghwaert

Reizigers kunnen vanaf zaterdag gebruikmaken van Randstadrail lijn 3. De sneltram gaat voorlopig van Loosduinen tot het Zoetermeerse station Seghwaert.

Randstadrail heeft nog geen toestemming van de Inspectie Verkeer en Waterstaat om helemaal door Zoetermeer te rijden, over de zogenoemde Krakeling.

Vorige week maandag is Randstadrail, na bijna een jaar te hebben stilgelegen, weer van start gegaan met lijn 4. Die pendelt tussen Den Haag en de Zoetermeerse woonwijk Oosterheem. Lijn 3 gaat voor een groot deel over hetzelfde traject rijden. Daarmee krijgt Randstadrail in de spits een dubbele frequentie op het traject tussen Den Haag en Zoetermeer. Volgens het stadsgewest geen overbodige luxe. De voertuigen van lijn 4 zitten nu al aardig vol.

Wanneer lijn 3 na station Seghwaert mag doorrijden door de rest van Zoetermeer is nog onbekend. Hier rijdt Randstadrail 3 als zogenoemd proefbedrijf. Dat betekent dat de sneltrams zich weliswaar aan de dienstregeling houden, maar nog geen passagiers vervoeren. Als het sein veilig wordt gegeven door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, kan ook op dit laatste traject van Randstadrail worden gereden.

Het vervangend busvervoer in Zoetermeer blijft voorlopig nog rijden, laat het stadsgewest weten.

Reactie achterlaten