Mannetjes van de wissels

Waarom rijdt Randstadrail toch zo langzaam bij halte Ternoot en wie zijn toch die mannen die daar bij de rails staan? De voertuigen van Randstadrail, dat sinds kort weer op alle trajecten tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam in gebruik is, matigen nog hun snelheid bij Ternoot uit veiligheidsoverwegingen.

De mannen, medewerkers van HTM, hebben de laatste weken daar handmatig de wissels omgezet, omdat het beveiligingssysteem nog storingen vertoonde. De hele dag en avond stonden zij daar om de voertuigen in het juiste spoor te geleiden.

Volgens HTM werkt het systeem nu wel goed. “Het is in principe niet meer nodig dat onze medewerkers daar staan,” aldus woord-voerder Frank Wetters.

“Maar we hebben afgesproken dat ze nog een tijdje daar blijven als extra veiligheid. Vandaar dat ook de bestuurders daar langzaam rijden. Het is natuurlijk gevaarlijk om met volle snelheid te rijden als er zo dicht bij het spoor medewerkers staan.”

Reactie achterlaten