Tramomleidingen bij Den Haag Centraal door storm

Vanwege stormoverlast is het gebied rondom Den Haag Centraal Station momenteel niet bereikbaar. Trams 2, 6, 9, 10 en RR3 en 4 rijden een omleidingroute.

RR3 en RR4

Vanuit Zoetermeer rijden RR3 en RR4 tot Den Haag Centraal Station.
In Den Haag pendelen RR3 en RR4 tussen Loosduinen – Elandstraat – De Uithof v.v.

Update 10:57

Vanuit Zoetermeer rijden RR3 en RR4 tot Den Haag Centraal Station.

Reizigers met bestemming Den Haag Centrum, Loosduinen of De Uithof kunnen in de Schedeldoekshaven (naast het ministerie van VROM) overstappen op tram 2 richting Kraayenstein. Deze tram rijdt via het centrum naar de halte ‘MCH Westeinde’. Vanaf deze halte is het en klein stukje lopen naar de halte ‘Monstersestraat’ voor RR3 richting Loosduinen of RR4 richting De Uithof.

In Den Haag pendelen RR3 en RR4 tussen Loosduinen en De Uithof v.v.

Komende vanuit Loosduinen rijden de voertuigen over de Laan van Meerdervoort, via de halten ‘Van Speijkstraat’ en ‘Elandstraat’ van RR 3 naar de halte ‘Monstersestraat’ van RR4. Vandaar rijden de voertuigen via de route van RR4 naar De Uithof.

Komende vanuit De Uithof rijden de voertuigen dezelfde route in omgekeerde volgorde naar Loosduinen.
Reizigers met bestemming Den Haag centrum, Den Haag Centraal Station of Zoetermeer kunnen vanaf bij de halte ‘Monstersestraat’ uit RandstadRail stappen en vervolgens lopen naar de halte ‘MCH Westeinde’. Hier stapt u over op tram 2. Deze tram rijdt via het centrum naar Den Haag Centraal Station. Vandaar kunt u verder reizen met RR3 of RR4 naar Zoetermeer.

Aanvulling Trouw 9 december 2007


In Den Haag is het tramverkeer vrijdagochtend tijdens de ochtendspits ernstig ontregeld. Door de storm dreigen gevelplaten van een gebouw in de Rijnstraat los te laten. De straat, die pal langs het Centraal Station loopt, is afgezet. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer.

In januari liet al eens een gevelplaat los van wolkenkrabber de Hoftoren. De gemeente ontving donderdag de resultaten van het onderzoek naar dit incident. Daarin stond dat bij een storm van windkracht negen opnieuw gevelplaten zouden loslaten. Hierop heeft de brandweer vrijdagochtend rond 05.00uur, in verband met de storm die sinds donderdagavond over Nederland raast, de Oranjebuitensingel en de Rijnstraat afgezet.

Zes tramlijnen, waaronder de Randstadrail, worden omgeleid. Lijn negen en tien zijn ingekort en rijden niet naar Centraal Station. Trams drie en vier stoppen bij Laan van Nieuw Oost-Indiƫ, waar reizigers kunnen overstappen op bus twee. Lijnen twee en zes stoppen bij de Resident, waar passagiers kunnen overstappen op bus twee en zes. Den Haag heeft verder weinig schade door de storm. De zegsman van de brandweer spreekt van dertig incidenten, waaronder omgewaaide bomen en een restaurant met waterschade.

De noordwesterstorm heeft ertoe geleid dat Rijkswaterstaat donderdag dijkbewaking langs de hele Nederlandse kust heeft ingesteld. Het is voor het eerst in 31 jaar dat het hoogste waarschuwingsniveau is afgekondigd. Rijkswaterstaat sloot de Maeslantkering en de Hartelkering bij Rotterdam en de Oosterscheldekering in Zeeland. Het wegverkeer heeft vooralsnog weinig last van de storm, meldt de VerkeersInformatieDienst. Vanaf de snelwegen zijn geen meldingen gekomen van incidenten die aan de wind kunnen worden toegeschreven. Ook vrijwel alle geplande wegwerkzaamheden zijn gewoon doorgegaan.

Het KNMI voorspelt voor vrijdag windstoten tot ongeveer 85 kilometer per uur en aan zee tot honderd kilometer per uur. Ook krijgt Nederland te kampen met regenbuien en hagel.

Reactie achterlaten