Gratis vervangend vervoer RandstadRails stopt 29 januari

Met ingang van maandag 29 januari beëindigen RET en HTM het gratis vervangend busvervoer voor RandstadRail. Dit betreft zowel het (deels) vervangend vervoer op de Erasmuslijn tussen Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal Station, als het vervangend vervoer binnen Zoetermeer en
tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal Station.

U moet vanaf die dag weer in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs op het vervangend busvervoer. RET en HTM boden vanaf 29 november 2006 uit coulance het –deels vervangend- vervoer gratis aan. De inzet van bussen verloopt overwegend zonder veel problemen, waardoor beide vervoerders het besluit tot herinvoering van betaald vervoer gerechtvaardigd vinden. In de bussen zijn uitsluitend kaartjes voor een enkele reis te koop. U kunt voordelig reizen op een ‘puntenkaart’. Dit vervoerbewijs geeft een korting van ca. 30% op de reguliere vervoerbewijzen. Daarnaast kunt u ook reizen op de RandstadRail-zonekaart, Sterabonnementen en strippenkaarten.

Puntenkaarten en RandstadRail-zonekaart zijn geldig op:


  • vervangend vervoer-bussen 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9P
  • NS-trein Zoetermeer – Den Haag Centraal

Nieuw: De puntenkaarten zijn ook geldig op bus 9p in Zoetermeer
Oosterheem.

Strippenkaarten en sterabonnementen zijn alleen geldig op de vervangend busvervoer-bussen 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9P (niet op de NS-trein).

Overzicht vervangend busvervoer RandstadRail

Bus 1 t/m 4: De buslijnen 1 t/m 4 ter vervanging van de Krakeling
rijden langs alle halteplaatsen van RandstadRail 3. Frequentie: 4 keer
per uur.

Bus 5: De bussen tussen station Den Haag Centraal Station en Zoetermeer Centrum West komen bij de volgende halten: Centraal Station, Beatrixkwartier, Laan van N.O.I., Voorburg ’t Loo,
Leidschendam-Voorburg, Leidschenveen, Voorweg en Zoetermeer Centrum West. Frequentie: 8 keer per uur tijdens de spits en 6 keer per uur buiten de spits. Daarnaast rijden er in de spits regelmatig
bussen vanuit Zoetermeer Centrum West, die rechtstreeks doorrijden naar Den Haag Centraal Station (zonder halten aan te doen onderweg). Frequentie: ca. 4 keer per uur.

Bus 9P: De bussen tussen Zoetermeer Driemanspolder en Oosterheem komen bij de volgende halten: Zoetermeer Driemanspolder, Centrum West, Zwaardslootseweg, Vaartdreef, Willem Dreeslaan en
Oosterheem/Portugaalstraat. Frequentie: 6 keer per uur tijdens de spits, 4 keer per uur tussen de spitsen en 3 keer per uur tijdens de overige perioden.

Bus 7: Ook tussen Nootdorp en Den Haag worden bussen ingezet. De bus rijdt tussen Den Haag Centraal Station en Nootdorp en stopt onderweg bij alle halten: station Laan van N.O.I., Voorburg ’t Loo, Leidschendam-Voorburg, Leidschenveen en Nootdorp (bij de halte van RandstadRail). Frequentie: 2 keer per uur, uitsluitend op maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 19:00 uur.

Bus 8: Bus 8 verzorgt een directe verbinding tussen Nootdorp en Den Haag Centraal Station. Tussen Nootdorp en Rotterdam station Hofplein rijden wel voertuigen van RandstadRail Erasmuslijn.

Gewijzigde route bus 3 en 4 per 29 januari

Vervangend vervoer bussen 3 en 4 rijden met ingang van 29 januari een gewijzigde route. In plaats van de route over de Velddreef, rijden bus 3 en 4 over de Weidedreef. De lijnen stoppen op de oude haltes van lijn 50 op het Tochtpad en de Wallendreef. Hiermee vervalt de halte Leidse Wallen. Deze wijziging is ingevoerd om tegemoet te komen aan de overlast die omwonenden van de Leidse Wallen ondervonden van de bussen.

Reactie achterlaten