‘Mijn vertrouwen in Randstadrail is weg’

“Het is elke ochtend een drama. Mijn vertrouwen in Randstadrail is weg. We zijn het spuugzat. Laat de vervangende bus maar weer rijden.”

Ineke Schets uit de Zoetermeerse wijk De Leyens heeft het helemaal gehad met lijn 3, vooral met de eerste twee diensten van de dag. De voertuigen zouden zelden op tijd zijn en soms helemaal niet komen opdagen. De HTM ontkent de problemen grotendeels.

Eind oktober ontdekte Schets een fout in het rijtijdenschema van Randstadrail lijn 3. Er reden ’s morgens vroeg geen voertuigen op lijn 3, zodat ze nooit meer op tijd op haar werk in Utrecht zou kunnen zijn. De HTM herstelde de fout enkele dagen later door de dienstregeling zodanig aan te passen dat er al om 05:44 en om 06:14 uur trams van Forepark naar de Zoetermeerse eindhalte Centrum West zouden rijden. Schets en haar vroege reisgenoten waren dolgelukkig. Van die vreugde is inmiddels niet veel meer over.

“Ik word er zo langzamerhand wanhopig van.” Anderhalve week geleden stuurde ze de HTM een e-mail met haar klachten. Ze kreeg antwoord van manager Gerard Wanders. Met ingang van maandag 19 november zouden de problemen zijn opgelost. “Niet dus,” verzucht Schets. “Sindsdien is de vroegste tram één keer op tijd geweest. De andere keren kwam hij te laat of te vroeg. Eén keer kwam hij helemaal niet.” Ook de fout op de elektronische timetable op halte De Leyens zou worden verholpen. “Daar staat nog steeds 06:59 uur als vertrektijd van de eerste tram. Dat moet 06:03 uur zijn.”

Schets is door al dat gedoe ‘zeker vijf keer’ te laat op haar werk in Utrecht gekomen. Ze ziet steeds meer medereizigers afhaken. “Die gaan ’s morgens maar met de fiets naar het NS-station Driemanspolder.”

Een HTM-woordvoerder zegt dat er sinds de aanpassing van het dienstrooster eenmaal een voertuigstoring en eenmaal een probleem met de informatievoorziening is geweest. Bovendien zou de HTM verder geen klachten krijgen en is er volgens hem uit het Exploitatie Beheers Systeem niet gebleken dat er trams niet op tijd rijden.

Ineke Schets zou tegen de heren van de HTM willen zeggen: “Kom zelf eens een rit maken. Het is zo makkelijk om vanuit je stoel te zeggen, dat er niets aan de hand is.”

0 antwoorden op “‘Mijn vertrouwen in Randstadrail is weg’”

  1. mw. W. Moesker2007-11-30 om 00:00Beantwoorden

    Ik wil graag dat u de bussen laat rijden in de wijken. Op de Muzieklaan heeft vroeger buslijn 73 van de connexxion gereden later werd het vervangen door buslijn 1+2 van de htm niet iedereen is goed ter been daarom vraag u om de bussen weer door de wijken laat rijden net als vroeger a.u.b. ik wil dat u ook rekening houdt ook met mensen die slecht ter been zijn die elke morgen tot het station moeten lopen en zo zijn er veel meer met mij. Heren a.u.b. dat er wat aan.

    Alvast bedank voor u medewerking.

  2. mw. W. Moesker2007-11-30 om 00:00Beantwoorden

    Ik wil graag dat u de bussen laat rijden in de wijken. Op de Muzieklaan heeft vroeger buslijn 73 van de connexxion gereden later werd het vervangen door buslijn 1+2 van de htm. Niet iedereen is goed ter been daarom vraag u om de bussen weer door de wijken laat rijden net zo als vroeger. A.u.b. ik wil dat u ook rekening houdt ook met mensen die slecht ter been zijn die elke morgen tot het station moeten lopen en zo zijn er veel meer met mij. Heren a.u.b. doet er wat aan.

    Alvast bedank voor u medewerking.

Reactie achterlaten