RandstadRail eindigt positief

Het project RandstadRail zal financieel in de plus eindigen. Uit een rapport van de gemeente Den Haag blijkt dat het project naar verwachting 11,89 miljoen euro overhoudt. Dit wordt onder andere verklaard door een rentevoordeel en de bijdrage van vervoersbedrijven HTM en RET aan de bouwkosten.
Pieter van Woensel trad vorig jaar af als wethouder omdat de aansluiting van RandstadRail op Den Haag Centraal Station niet kos-tendekkend zou zijn. Bovendien reed RandstadRail op een aantal trajecten maandenlang niet na een ontsporing in november 2006.

Aanvulling AD

De totale kosten van het project komen op 563 miljoen euro, terwijl p[ ruim 575 miljoen was gerekend. Overigens rekent de gemeente Den Haag zich nog niet rijk. Er wordt nog rekening gehouden met een aantal tegenvallers, omdat nog niet alle kosten helemaal helder in beeld zijn. Op basis hiervan kan het positieve eindresultaat nog ruim 9 miljoen euro lager uitvallen.

Meevallers kunnen er ook nog zijn. In het gunstige geval is het eindresultaat zelfs bijna 4 miljoen euro hoger en eindigt het project bijna 16 miljoen in de plus.

Reactie achterlaten