Randstadrail nog niet om vijf minuten

Het duurt nog tot na de zomervakantie voordat Randstadrail om de vijf minuten gaat rijden.

Volgens een memo van het stadsgewest Haaglanden kan dit niet eerder worden ingevoerd in verband met technische problemen met de spoorbeveiliging rond het tramplatform bij het Centraal Station in Den Haag.

Daar staat tegenover dat Randstadrail vanaf maandag door de week al vanaf 5:03 uur vertrekt vanaf Centrum West. Op vrijdag- en zaterdagavond is er ook een extra late rit vanaf Den Haag Centraal richting Zoetermeer. Deze laatste sneltram vertrekt om 1:10 uur.

Verder werkt Randstadrail hard om het aantal storingen terug te brengen. “Het probleem is dat niet elke storing hetzelfde is,” vertelt Dorine Dijs van het stadsgewest Haaglanden. “In december hadden we veel last van de vorst. Dat was voor ons nieuw ten opzichte van de testperiode van Randstadrail.”

Reactie achterlaten