Fiets meenemen in Randstadrail in praktijk heel lastig

Reizigers van RandstadRail mogen ’s avonds na zevenen hun fiets meenemen in het voertuig, dat heeft de Haagse gemeenteraad onlangs besloten. Maar in de praktijk is het vaak onmogelijk de fiets mee te nemen: bij de stations van de tramtunnel zijn fietsen verboden, bij andere haltes doet HTM-personeel vaak moeilijk. De PvdA in de Haagse raad heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.

Volgens de PvdA-raadsleden Frank Poppe en Koen Baart gelden in de tramtunnel huisregels die het meenemen van fietsen in de stations verbieden. Wie na 19 uur met zijn fiets de tram in of uit wil, kan daardoor dus niet bij de haltes Spui of Grote Markt terecht. De huisregels zijn door de gemeente opgesteld. Ze worden naar verluidt niet met borden aan het publiek kenbaar gemaakt, omdat dat weer is tegengehouden door de architect. De raadsleden hebben ook signalen gekregen van mensen die ook op andere haltes na zevenen van het HTM-personeel niet of slechts met moeite hun fiets mee mogen nemen in RandstadRail-voertuigen. Poppe en Baart hebben aan het college vragen gesteld over de kwestie en pleiten ervoor dat het meenemen van de fiets ’s avonds bij alle haltes toegestaan wordt en dat de huisregels van de tramtunnel op dit punt worden aangepast. Ook stellen ze voor de overige huisregels die in het souterrain gelden beter aan het publiek kenbaar te maken.

Reactie achterlaten