Slecht onderhoud stations RandstadRail Zoetermeer

Verschillende stations van RandstadRail in Zoetermeer zijn slecht onderhouden. Traptegels ontbreken, regelmatig werken de liften niet en op veel plekken is de verlichting kapot. Met name voor ouderen kan dat tot gevaarlijke situaties leiden.

Reizigersvereniging ROVER heeft in december een brief geschreven aan de HTM, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de stations. Maar tot nog toe is er weinig gebeurd.

Randstadrail rijdt in Zoetermeer over het traject van de vroegere Zoetermeer Stadslijn. Bij de ombouw van Stadslijn naar Randstadrail zijn de stations opgeknapt en werden het haltes. HTM heeft bij die ombouw de trappen naar veel haltes niet meegenomen in de opknapbeurt. Reizigersorganisatie
ROVER ontving klachten van mensen die de trappen gevaarlijk vinden.

Vervoersmaatschappij HTM is verantwoordelijk voor de Randstadrail in Zoetermeer. De HTM erkent dat sommige haltes verbeterd moeten worden, maar vind de situatie niet gevaarlijk. Wanneer de trappen en verlichting gerepareerd worden, kon de vervoerder woensdag niet aangeven.

HTM verhelpt gebreken bij RandstadRail-haltes

Vervoerder HTM heeft donderdag bij verschillende haltes van RandstadRail in Zoetermeer noodreparaties uitgevoerd aan liften en trappen.

De vervoerder hoopt de ergste gebreken voor het weekend te hebben verholpen. Woensdag bleken bij een aantal haltes in Zoetermeer de trappen kapot te zijn. Tegels lagen los en het beton brokkelde af. Veel reizigers en reizigersorganisatie ROVER spraken van een gevaarlijke situatie.

De HTM is donderdagochtend meteen begonnen met het repareren van de ergste gebreken bij de haltes Seghwaert, De Leyens en Buitenwegh.

Reactie achterlaten