RandstadRail bedient late stappers

Goed nieuws voor stappers die graag uitgaan in Den Haag. Het openbaar vervoer wordt in het weekeinde ’s nachts uitgebreid. Lijn 3 van RandstadRail rijdt zowel vrijdag- als zaterdagnacht een extra late rit die vanaf Den Haag Centraal Station (CS) vertrekt om 1:19 uur. Vanuit Zoetermeer rijdt om 1:51 uur een laatste sneltram terug tot aan Den Haag CS.

Daarna neemt de nachtbus van vervoersbedrijf HTM het vervoer over tussen Den Haag en Zoetermeer. Van 2:30 uur tot 5:30 uur vertrekt ieder uur bus N6 vanuit het centrum van Den Haag. Deze rijdt via het Centraal Station over de A12 en de Afrikaweg naar Zoetermeer Centrum West. Daarna keert bus M6 via de Amerikaweg (langs de Boerderij en Locomotion) over de N469 terug naar Den Haag. In het centrum van Den Haag sluiten de nachtbussen N1 tot en met N6 op elkaar aan, zodat er ook tussen Scheveningen en Zoetermeer een busverbinding is.

RandstadRail lijn 3 is toegankelijk met de gebruikelijke vervoersbewijzen zoals de strippenkaart. Voor de nachtbus geldt een speciaal tarief. Zowel in de voorverkoop als bij de chauffeur betalen reizigers 3,80 euro voor een enkele reis. Dat is inclusief een eventuele overstap op een andere nachtbus.

Wie de exacte rijtijden van Randstadrail en de nachtbussen van vervoersbedrijf HTM wil weten, kan de website www.htm.nl raadplegen.

Reactie achterlaten