Vanaf 14 april: testritten RandstadRail

Van maandag 14 april tot en met vrijdag 18 april rijden gedurende de ochtend- en avondspits extra testvoertuigen op het traject van RandstadRail 4. De test is noodzakelijk ter voorbereiding op de geplande wijzigingen in de dienstregeling vanaf september 2008.

HTM wil de dienstverlening aan klanten verbeteren door in de spits elke vijf minuten een voertuig te laten rijden op RandstadRail 3 en 4. Met de inzet van extra testvoertuigen kan HTM deze nieuwe situatie nabootsen en daarmee testen of de systemen het grotere aantal voertuigen goed aankunnen.

De extra ritten worden gereden tussen de halten Monstersestraat (Den Haag centrum) en Pijlkruidveld (Den Haag Leidschenveen). De testvoertuigen nemen geen passagiers mee, maar stoppen wel bij de haltes. Reizigers worden hierover geïnformeerd via de reisinformatieborden. Ook staat op de voertuigen zelf dat het een testrit betreft en dat het niet mogelijk is in te stappen.

Reactie achterlaten