Bordeauxstraat wil bussluis

De Leidse- en Delftsewallen worden binnen twee jaar afgesloten voor verkeer. Hiermee komt er een einde aan het verkeer dwars door het historische centrum van Zoetermeer. Een eventueel alternatief voor de verkeersstroom door het centrum zou het openstellen van de bussluis in de Bordeauxstraat kunnen zijn.

“De bussluis weer opengooien? Dat lijkt mij niet zo handig,” meent mevrouw Hagen. Zij woont in de Bordeauxstraat en kijkt vanuit haar huis uit over de bewuste bussluis. “Ik denk dat het beter is om de situatie te laten zoals hij nu is. De weg is al smal, en met een toestromend aantal auto’s wordt de kans op verkeersopstoppingen een stuk groter. Je ziet nu al dat er toch mensen zijn die door de sluis heen proberen te rijden. Dat krijg je dan natuurlijk continu. Het lijkt mij allemaal niet zo handig.”

Ook mijnheer Van Puffelen woont in de Bordeauxstraat en hij zit om een andere reden niet te wachten op een heropening voor het normale verkeer.

“Ik denk dat het grote gevaren voor de schooljeugd oplevert. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren, als de auto’s vrij spel krijgen. Ik denk dat het hier dan één grote racebaan wordt. Als het aan mij ligt, blijft de situatie zoals hij is. Sterker nog, maak die sluis nog maar wat breder. Dan kan die enkeling die er nu doorheen wil rijden, er straks echt niet meer door,” aldus Van Puffelen.

Reactie achterlaten