Gedeeltelijke afsluiting Afrikaweg

De oostelijke rijbaan van de Afrikaweg (richting Europaweg), tussen de van Leeuwenhoeklaan en de Nederlandlaan, is donderdagavond 8 mei vanaf 22:00 uur afgesloten voor alle verkeer. De reden van afsluiting zijn takelwerkzaamheden in opdracht van de HTM ter hoogte van station Centrum West.
Verkeer wordt tijdens deze afsluiting omgeleid via de van Leeuwenhoeklaan, J.L. van Rijweg, Bovenlangs, Amsterdamstraat, Luxemburglaan en Europaweg.

De omleiding staat met tekst- en omleidingborden aangegeven. De werkzaamheden duren tot vrijdag 9 mei 05:00 uur ’s ochtends.

Verslag ZoetermeerOV

Gisternacht is op Zoetermeer Centrum West een toilet voor bestuurders van RR-lijn 3 geplaatst. Het standaard toiletgebouwtje, zoals dat in heel Den Haag staat, vervangt de twee Dixi’s op het perron.
Omdat de locatie (het eilandperron) nogal lastig te bereiken is met een vrachtwagen, moest er een gigantisch circus aanrukken om het toilethokje van 6500 kg op z’n plek te krijgen.
Om 22:00 werd de hoofdader Afrikaweg in één richting afgesloten, waarna een Demag 650 (negen-assige kraanwagen) werd opgebouwd. Daartoe waren waren drie andere vrachtwagens nodig, onder andere voor de ballast en de extra jibgiek die benodigd was.

Vervolgens bleek de kraan kuren te vertonen met een vergrendeling. Dit heeft tot diep in de nacht geduurd. Ondertussen bleek een vrachtwagen olie gelekt te hebben en moest er in allerijl een milieubedrijf de zooi komen opruimen.

Om 03:45 werd het toilet uiteindelijk in nog geen vijf minuten opgetild en geplaatst.

Reactie achterlaten