Nachtbus Zoetermeer vernieuwd

De ‘Veilig Stappen bus’, die al ruim tweeënhalf jaar elk weekeinde ’s nachts door Zoetermeer rijdt, blijkt een succes.

“De laatste tijd maken zo’n 130 stappers per weekend gebruik van de bus,” onthult een woordvoerster van de gemeente Zoetermeer. De initiatiefnemers uit de horeca -Locomotion, Grandcafé Vrienden, Spetters, Estupendo Plaza, Het Brouwhuis en Amphion- en de gemeente Zoetermeer hebben nu besloten definitief door te gaan met de bus.

Om dit te bekrachtigen ondertekenen de partners op dinsdag 22 april om 14:00 uur het ‘convenant NachtBus Zoetermeer’. Aan de Nachtbus Zoetermeer doen ook The Old Pal en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zoetermeer-Oostland mee. Met elkaar staan zij voor de veiligheid tijdens het uitgaan in Zoetermeer. Het streven is dat de bus binnen drie jaar zo bekend en succesvol is, dat de bus financieel op eigen benen kan staan.

De horecaondernemers in Zoetermeer willen met de nieuwe bus bereiken dat nog meer jongeren op een veilige manier gaan stappen. Ze kunnen met de nachtbus naar de verschillende horecagelegenheden in de stad gaan en, als ze terug willen, wederom van de bus gebruikmaken.

De bus krijgt ook een nieuwe naam: ‘Nachtbus Zoetermeer’. Op deze manier willen de initiatiefnemers een breder publiek bereiken en “niet alleen jongeren zoals tot nu toe het geval was,” aldus de gemeentelijk woordvoerster. Iedereen die uitgaat in Zoetermeer wordt thuis opgehaald, naar de uitgaansgelegenheid gebracht en weer thuis gebracht.

De bus gaat vanaf 29 april rijden en is tot 1 september 2008 gratis. Daarna zijn voor een klein bedrag kaartjes te koop bij de diverse uitgaansgelegenheden. De nieuwe bus wordt van zowel binnen als buiten ‘gestyled’ en zo duidelijk herkenbaar. Ook krijgen de bushaltes echte halteborden en komt er een nieuwe website: Nachtbus Zoetermeer, waar alle informatie over de bus duidelijk te vinden is, waaronder de rijroutes.

Reactie achterlaten