Dubbel feest voor jubilerende Ouderenbus

Het zal de senioren direct opvallen wanneer de Ouderenbus voorrijdt. Sinds dinsdag mogen ze in een gloednieuw exemplaar stappen.

Dinsdag overhandigde wethouder Frank Speel (CDA, zorg en ouderen) de sleutels aan chauffeurs Jaap Landman en Onno Douma.

“Het is dubbel feest”, vertelt Paul van Hout, teamleider Stedelijke Welzijnsdiensten van Vierstroomzorgring. “Deze maand bestaat de Ouderenbus precies 25 jaar. Iedereen die in september meerijdt, krijgt een speciale jubileumpen.”

De oude exemplaren rijden al acht jaar rond in Zoetermeer, om senioren naar de winkel of de apotheek te brengen. “Ze hadden al 400.000 kilometer op de teller staan”, vertelt Van Hout. “Daarom waren ze echt aan vervanging toe. We zijn erg blij dat er nu nieuwe bussen zijn.”

De wagens zijn uitgerust met speciale aanpassingen, zodat mensen die moeilijk ter been zijn, beter kunnen instappen. Zo heeft de bus een lage instap, waardoor het mogelijk is voor mensen met een rollator om naar binnen te gaan. Ook zijn er extra handgrepen.

Reactie achterlaten