Kunstproject ‘Reiziger in Cultuur’ in Zoetermeer

Zondagmiddag 21 september vindt in Zoetermeer het kunstproject ‘Reiziger in Cultuur’ plaats van 12:00 – 16:00.

HTM RandstadRail stelt acht halteperrons op lijn 3 beschikbaar voor culturele activiteiten. De perrons staan garant voor presentaties door speciale gasten: schrijvers, acteurs, kunstenaars, musici , cineasten, een filosoof, een chefkok en een architect. Op zondag 21 september kunnen reizigers in Zoetermeer kosteloos reizen tussen de haltes in zone 5451 en 5441. Acht haltes worden hierdoor culturele ontmoetingsplaatsen.

Bij RandstadRail-halte Voorweg laag zullen de groepen ‘La Balancoire’ en ‘Trio Infernal’ een gratis toegankelijk optreden verzorgen.

Het project is uitnodigend voor de individuele reiziger. De aangeboden culturele bagage kan men meenemen op reis. “We zijn allemaal reizigers in het leven. Reizen is onderweg zijn en bij de pleisterplaatsen wel of geen ‘bagage’ meenemen. In dit geval ‘culturele bagage’. Haltes zijn bedoeld om in- en uit te stappen, stil te staan en richting te kiezen. De perrons worden op deze zondag inspirerende pleisterplaatsen. Het kennismaken met bijzondere gasten. Ontmoetingen die prikkelen tot nadenken, die je uitnodigen om aandachtig te kijken en te beleven.”

De acht halterperrons zijn: Centrum West, Dorp, Driemanspolder, Meerzicht, Palenstein, Stadhuis Bibliotheekzijde, Stadhuis stadshartkant en Voorweg laag.

Er worden deze week ook nog flyers uitgedeeld met aan de onderkant een coupon. Met deze coupon kan op zondag 21 september iemand gratis meereizen. Meer informatie: www.cultuurpodiumboerderij.nl.

www.evenementnieuws.nl, 17 september 2008

Reactie achterlaten