Tracé ZoRo-bus zorgt voor emoties

De snelle busverbinding richting Rotterdam (ZoRo-bus) is voor Zoetermeerders een ideale uitkomst. Echter, de route die de bus vanaf eind 2008 gaat rijden, stuit bij een groep inwoners van Lansingerland op grote bezwaren.

Het tracé van de ZoRo komt volgens de bewoners van de nieuwbouwwijk Rodenrijse Zoom en Het Lint als het ware in hun ‘voortuin’ te liggen. Veel bewoners kwamen ze deze week naar de vergadering van de gemeenteraad van Lansingerland. In woord en gebaar maakten ze hun misnoegen kenbaar. Het kwam ze op een reprimande van burgemeester Bas Eenhoorn te staan.

Het emotionele protest mocht niet baten. De raad ging uiteindelijk toch akkoord met de route van de ZoRo-bus vanwege het belang van het doorgaan van die verbinding. Alleen Leefbaar 3B en ‘Huis de Haas’ stemden tegen. De bus gaat rijden van Zoetermeer Centrum West naar Berkel waar reizigers
kunnen overstappen op RandstadRail naar Rotterdam.

Reactie achterlaten