RandstadRail ’scootmobiel-proof’

“Hè, de RandstadRail rijdt toch nog niet?”

Nieuwsgierig lopen twee jongens het perron van station Centrum West op, waar een tram van RandstadRail met de deuren open stilstaat. De jongens glippen naar binnen. Even later staan ze weer buiten. Dan valt ze de enorme rij scootmobielrijders op. “Volgens mij gaat hij niet rijden,” giechelen de jongens en ze verdwijnen richting het Stadshart.

De tram gaat inderdaad niet rijden, maar staat hier om invaliden kennis te laten maken met het nieuwe vervoermiddel. Een initiatief van de gemeente Zoetermeer. “We hebben gemerkt dat de drempel voor deze mensen hoog is om het reizen met de tram uit te proberen. Vandaag kan iedereen met zijn scootmobiel de tram inrijden en kijken of het bevalt,” aldus wethouder Pieter Smit (D66).

De rij, en dus het wachten, is lang. “Ik ben een tevreden mens,” roept meneer Suer, wanneer hij zijn mobiel de tram uitmanoeuvreert. “Ik heb de tijd, wat maakt het uit. Op de Regiotax moet ik wel eens twee uur wachten, áls ze komen. Ik vind dit in één woord geweldig.”

Ook meneer De Boer gaat reizen met de nieuwe tram. “Niet in de spits en als het regent. Ik moet vooraan staan op het perron om een plaats in de tram te veroveren. Dan sta ik op onoverdekte perrons dus in de regen.” Zijn vrouw is overtuigd van succes: “We hebben hier zo lang
op gewacht. Nu kunnen wij ook eens een uitstapje maken.”

“Er kunnen twee scootmobiels tegelijk in de tram en alle perrons in Zoetermeer zijn rolstoelvriendelijk. In Den Haag helaas nog niet allemaal, maar daar wordt hard aan gewerkt,” aldus de wethouder.

Reactie achterlaten