Grote toename gebruik gratis fietsenstallingen

In het eerste kwartaal van 2007 is het aantal gratis gestalde fietsen in de verschillende stallingen van Biesieklette in Zoetermeer flink toegenomen. De fietsenstallingen kregen in drie maanden tijd 156.682 fietsen te verwerken.

Bijna 100.000 meer dan in het eerste kwartaal van 2006. Wethouder Smit is zeer verheugd over de forse toename. “Het lijkt erop dat Zoetermeerders meer gebruik maken van de fiets en zich ook goed aan het stallingsbeleid houden.”


In de nieuwe stallingen van Biesieklette rondom de Mandelabrug werden in het eerste kwartaal ruim 52.000 fietsen gestald. Deze toename komt mede door de opening half februari van een bewaakte fietsenstalling aan de Rokkeveense kant. Ook de stallingen bij Centrum West en Zuidwaarts zijn zeer gewild bij fietsers. De medewerkers van deze lokaties kregen respectievelijk 35.000 en 32.000 fietsen te bewaken.

Zoetermeer heeft sinds 1 januari 2006 een gratis stallen beleid. Fietsen mogen niet zomaar overal neer worden gezet maar alleen in de gratis bewaakte fietsenstallingen of in fietsenrekken. Hierdoor is het Stadshart veiliger met een fraaie uitstraling en zichtbare etalages. Daarnaast heeft het beleid ervoor gezorgd dat de toegankelijkheid van het Stadshart voor mindervalide mensen en hulpdiensten verbeterd is.

Reactie achterlaten