Reizigers verrast met cultuurpodia

Zo’n driehonderd mensen hebben gisteren deelgenomen aan het cultuurproject ‘Reiziger in Cultuur’ op de RandstadRailhaltes. Op acht haltes van RandstadRaillijn 3 waren van 120 tot 16:00 onder andere exposities, presentaties, voorstellingen en muziek.

“Het was heel bijzonder om zoveel mmensen te zien deelnemen,” zegt initiatiefneemster Marijke Wijgerinck. “Ook nietsvermoedende reizigers die gisteren met de RandstadRail reisden, deden mee. Het was een tocht tussen haltes waar mensen zoals Joost Zwagerman voorlas uit eigen werk en een kok die extreme smaken had waar mensen over in debat konden gaan. Op de laatste ‘halte’, in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis, was een debat over het project en cultuur in het algemeen. Er werden dillema’s voorgelegd waar veel mensen aan meededen. Zoals het kiezen tussen hollen of stilstaan en nu of straks.”

Wijgerinck, die zelf ‘als reiziger door het leven gaat en soms wel en niet uitstapt op haltes’, vond het een uitdaging haar project uit te voeren. “Ik moet het nog laten bezinken, maar eigenlijk is dit project nooit af. Want op welke halte sta je nu?”

Totaal had de HTM vijfduidend kaartjes uitgedeeld om gratis tussen de projecten te reizen, maar hoeveel er zijn gebruikt, weet Wijgerinck niet. Ik weet wel dat ik de reizigers heb geprikkeld en ge├»nspireerd.”

Reactie achterlaten