Minder treinen in de avonduren

De nieuwe dienstregeling van de NS pakt ongunstig uit voor Zoetermeerse treinreizigers. Niet alleen is het intercitystation bij de Mandelabrug van de baan, de NS weigert ook om meer treinen in de avonduren in te zetten tussen Utrecht en Zoetermeer. De NS heeft de dienstregeling voor 2007 aangepast na kritiek van reizigers- en consumentenorganisaties. Zo zijn de spoorwegen bereid om meer treinen in te zetten in Nederland, maar niet tussen Utrecht en Den Haag. In de avonduren en weekeinden is ‘het gebruik van de stoptrein Gouda Goverwelle – Den Haag Centraal, inclusief de overstap vanuit Utrecht en verder, in deze periode te beperkt’, schrijft de NS. Kortom, Zoetermeer moet het op zaterdag en ’s avonds na 20 uur stellen met twee stoptreinen per uur tussen Gouda en Zoetermeer. Dat is een halvering van de frequentie ten opzichte van de huidige dienstregeling.

Volgens reizigersvereniging Rover is ‘het besluit genomen, en zijn geen verdere stappen te nemen’. ROVER laat het daar niet bij zitten. Woordvoerder Maarten Batenburg van de Zoetermeerse afdeling kondigt aan dat Rover volgend voorjaar tellingen gaat doen op de stations om een beeld te krijgen van de nieuwe reizigersaantallen. Vervoerswethouder Smit (D66) bespreekt de nieuwe dienstregeling binnenkort met de NS.

De aangepaste regeling pakt wel goed uit voor station Zoetermeer Oost: hiergaat straks doordeweeks vier keer per uur een trein stoppen in plaats van twee keer nu. Ook komt er een directe verbinding met Utrecht.

Reactie achterlaten